Kalender

okt
26
tor
Høstretreat 2017 med Thây Phap An @ Ålstveit i Hemsedal
okt 26-okt 29 heldags

Haust Retreat 26 – 29 oktober 2017

I år er vi så heldige at Haustretreatet blir leia av Thay Phap An saman med to nonner og to munkar frå EIAB, European Institute of Applied Buddhism. Thay Phap An har lang internasjonal erfaring som lærarar under Thich Nhat Hanh. Som er vanleg i denne tradisjonen inkluderar retreatet rolege, avslappande dagar med meditasjon og Qi Gong blant vakre fjell og skog, dyp avspenning, dharmataler, gruppesamtaler måltidspraksis, mm.. Spesielt på dette retreatet skal deltakarar få instruksjon i Qi Gong sekvensen Tilbake til Våren (Return to Spring) som hjelpe oss å forbli ung og frisk og fremjar eit langt liv. Retreatet blir på engelsk.

Retreatet begynner på torsdagskveld med eit felles måltid kl.1800 for dei som kan koma tidlegare elles blir det oppstart med orientering kl.20:00. Det er moglegheit for folk å slutte seg til på fredagskveld. Retreatet sluttar på sundags ettermiddag kl.1300. Ta gjerne kontakt om du vil delta som nybegynner eller om du lurar på noko vedr. tidene.


Om Lokalen
Kirsten og Jem Aalstveit organiserar retreatet på sin eigen gard. Det er vakker utsikt over høgfjell og skog med mange fine naturstigar til gåmeditasjon.
Mat:
Det blir servert vegetarmat. Ta med sjølv om du har spesielle behov.
Ta med:
Sovepose, pute, håndklede, toalettsakar. Tøfler inne. Du treng ledige kleder til meditasjon, varme kler og gode sko/vandrestøvler til utendørs gåmeditasjon, og gjerne penn og notisblokk. Har du meditasjonspute eller teppe, ta det med, for øvrig har vi ein del puter og krakkar.

Pris og overnatting:
Kr.500,- pr. døgn. (Helg = 2 døgn. Heile retreat = 3 døgn). Dette inkluderar mat og bruk av fasilitetar. Det er tilgang til meditasjonssal, kjøkken, møte/spiserom, garderobe, dusj og wc.
Gratis overnatting på Aalstveit;- i lavvu (inntil 6 pers),  fjelltelt (vi har nokre få til låns) eller flatseng på dojo-gulvet (meditasjonssalen). Evt i eget telt, bubil e.l.. Kr.250,- for barn. Barn må vere med føresatt. Vi har dessverre ingen program for barn. Ta kontakt for info.

De som ønsker meir komfortabel innkvartering kan kontakte http://www.hemsedal.com/no (info om reise også). Om det er behov skal vi prøve å organisere felles kjøring/skyss til og frå Aalstveit om morgenen og om kvelden. Gi gjerne beskjed om du kjem med bil og vil bidra.

Dana: Gåve til læraren

Læren er uvurderleg, og tradisjonen tru tar dharmalæraren ikkje betalt for å undervise. For å vise sin takknemlegheit til læraren for det ein har fått kan ein gje ein gåve, eller dana (gåvmildheit). Hugs difor kontantar. Dana er ein djup og viktig buddhistisk praksis.

Påmelding: 

Det er viktig å melde seg på før 22. oktober for at vi kan organisere mat og nok soveplassar.

For å bli påmeldt må du først betale det aktuelle beløpet til HeimVegen, konto 2367 20 41465. Etterpå send e-post eller ring Jem og fortell kva slags overnatting du ynskjer eller om du har bestilt ein annen plass. Han skal då setja deg på deltakerliste, kjøper inn mat og evt ordne soveplass.
Kontakt og meir info;
Jem Wilson, Aalstveit, Lykkjavegen 212, 3560 Hemsedal,

mob. 90656407, e-post  jwilson@online.no eller   info@heimvegen.com

Reisen:

For å komme seg til Aalstveit fra Oslo kan du ta direktebuss fra bussterminalen til Ulsåk i Hemsedal, eller ta tog fra Oslo S til Gol, og lokalbuss videre til Ulsåk. Fra Bergen kan du også ta tog til Gol, eller båt på Sognefjorden til Aurland og derfra buss til Ulsåk (vakker tur!).
For dem som tenker å ta turen fra Oslo på torsdag går det et tog 12.03 til Gol. Fra Gol går det buss videre til Ulsåk som er fremme ca. kl. 16. (For dem som ikke har mulighet til å rekke dette toget går det en buss fra Oslo Bussterminal 14.35 som er fremme 19.25)


På søndag går det flere direktebusser fra Ulsåk til Bussterminalen i Oslo
(kl. 14.10 og 16.50), og man kan også ta buss fra Ulsåk til Gol 14.10 og
tog videre fra Gol til Oslo kl. 16. Det hjelper retreatets stemning og arrangørene at deltakerne kommer og reiser igjen omtrent samtidig. Vi har to ankomstdager, for å gi fleksibilitet. Hvis man ikke kan ankomme eller reise de tidspunktene som er angitt, gi beskjed til Jem tre dager i forveien.

Mer info finnes på rutebok.no (hjelper med bl.a. buss og tog tider frå Bergen), www.nsb.no (tog til Gol frå Oslo og Bergen), og www.brakar.no (lokalbussar til Hemsedal)

Kartreferanse til Aalstveit.

Vel møtt til ei meiningsfull og lærerik helg!

apr
6
fre
Mindfulness retreat med Thây Doji i Oslo @ Rinzai Zen Senters lokaler
apr 6-apr 11 heldags

Thay DojiI april kommer Thay Doji fra Frankrike til Oslo for å lede et retreat over 5 dager. Dato for retreatet er 6.-11. april. Det er også mulig å delta kun fra fredag til søndag, 6.- 8. april.
Sted: Rinzai-zensenter , Grønlandsleiret 31, Oslo.
Retreatet forgår på engelsk med mulighet for oversettelse til norsk hvis ønsket.

Thay Doji bodde i et zenkloster i Japan i flere år før han flyttet til Plum Village i 1993 og ble en del av miljøet rundt Thích Nhất Hạnh. Han reiser verden rundt og underviser i Thích Nhất Hạnh sin tradisjon som fokuserer på medfølelse og forståelse.

Å være på oppmerksomhetsretreat gir deg muligheten til å tydelig oppleve de positive effektene meditasjon og konsentrasjonsøvelser har. De rolige og trygge omgivelsene man befinner seg i på retreat gir sinnet ro. Dette er gull verdt å ta med seg tilbake til hverdagen!

Tider:    Helgen: fredag: kl 17-20 + lørdag/søndag: kl 9.15 -19
Fordypning: mandag/tirsdag: kl 9.15-19 + onsdag: kl 9.15-14
Pris:
fredag – søndag: Kr 900
fredag – onsdag: Kr 1300
I tillegg kommer en frivillig gave (dhana) til læreren.

I helgen serveres en god vegetarisk middag i slutten av dagen og vi stiller med te og lit snacks i pausene. Ta med egen matpakke til lunsj. (Vi informerer før retreatet om middag på fordypningsdagene.)

For påmelding og spørsmål ta kontakt med Frauke: frauke.weber@hotmail.com

Retreatavgift betales til dharmagruppas konto: 1254.05.03026. Husk å skriv vår-retreat 2018 og navnet ditt i meldingen.