Dharmalærer Eevi Beck

Om Eevi Beck, dharmacharya i Thich Nhat Hanhs tradisjon

Eevi Beck portretEevi leder meditasjoner (stående, gående, liggende, sittende) og gir veiledning for formell og uformell praksis, og særlig hvor de møtes i hverdagslivet: fra stressmestring til hvordan utvikle større stødighet med sterke følelser, styrke relasjoner på jobb og i nære relasjoner. Mer utfordrende åndelig veiledning gir hun til dem som spør etter det.

Utenfor Thich Nhat Hanh-fellesskapet har hun bl.a holdt kurs i Mindfulness for Fontenehuset, holdt innlegg på Yogafestivalen i Oslo, og ledet Mindfulness-dag for qigong-studenter.

 

Egen praksis

Eevi har praktisert oppmerksom livskunst (Mindful Living) i Thich Nhat Hanhs linje siden 1995. I Plum Village i 2008 utnevnte han henne til lærer (dharmacarya). Siden har hun undervist innenfor og utenfor det internasjonale fellesskapet av folk som er inspirert av Thich Nhat Hanhs lære. På sentre og i meditasjonsgrupper innen denne linjen har hun undervist i Norge, Danmark, Tyskland (EIAB-senteret [www.eiab.eu]) og Frankrike (Plum Village [plumvillage.org]). I Plum Village har man siden 2015 bedt erfarne lærere besvare spørsmål på store retreater. Eevi ble filmet på et slikt spørsmål-og-svar-panel i 2016 (se lenker).

Eevi på svarpanel i Plum Village: