Finn roen!

av Eevi Beck

Mediter daglig og oppdag at du får mer ro over resten av dagen.

For folk som opplever hverdagen som travel, kan det være vanskelig å forestille seg at livet blir bedre ved å legge til enda en ting. Men erfaringen til de fleste som mediterer jevnlig, er at det er vel verdt å sette av litt tid hver dag (eller nesten hver dag) til meditasjon, fordi det virker inn på hele dagen.

Når jeg mediterer regelmessig, er jeg roligere og klarere i hodet og bedre i stand til å tenke klart. Jeg gjør færre unødige ting (eller klarer å vente til et passende tidspunkt) og får gjort mer av det jeg virkelig trenger å gjøre, særlig på jobben. Samtidig får jeg mye lettere kontakt med en ro i det jeg gjør, noe som føles svært godt. Jeg lar meg sjeldnere distrahere av frustrasjon eller uro (som jeg har oppdaget ofte bunner i redsel for ett eller annet, særlig prestasjonsangst). Slikt dukker opp sjeldnere, og når det gjør det, ser jeg det lettere som “bare en side av situasjonen” som jeg kan se, men ikke trenger å la meg rive med av.

Jeg kjenner også at jeg får en letthet over meg som gavner forholdet til andre. Jeg gledes mer over småting jeg liker, og blir mindre oppbragt av småting jeg ikke liker. Jeg tenker klarere rundt store ting jeg ikke liker. Og venner og familie nyter også godt av det, det er helt tydelig.

Så å sitte på en pute, en krakk eller en stol noen minutter (f.eks. 20) gjør godt! Bekymringer og uro faller nesten alltid bort den tida man sitter (så kan man plukke dem opp igjen etterpå). Slike små pauser i bekymring gjør uforholdsmessig godt i forhold til tida det tar! Derfor liker så mange av oss å meditere; derfor savner vi det mest når vi har det som travlest.

Comments are closed.