Oslo & Akershus

Oslo

Drivende skyers sangha, Grønland

Drivende skyers sangha (den store Oslogruppa) har to regelmessige møtetider, i de samme lokalene.

Kveldsgruppe
Gruppa møtes en gang i uka til dyp avspenning, meditasjon og samtale om egen praksis (med eller uten utgangspunkt i tekster fra tidlig buddhisme, zentradisjonen og Thich Nhat Hanh).

Vi møtes tirsdager 18:00–20:15 hos Rinzai zensenter i Grønlandsleiret 31, 2. etasje (inngang ved malingsbutikken). Tirsdagen nærmest fullmåne leser vi etiske øvelser sammen.

Formiddagsgruppe
Gruppa møtes annenhver torsdag kl.9:30-11:30. Vi gjør først qigong etter Thich Nhat Hanhs ti oppmerksomme bevegelser eller andre myke øvelser. Vi har sittemeditasjon og gåmeditasjon, deretter samtale over en kopp te. Nær fullmåne leser og samtaler vi om de fjorten øvelsene.

Deltakere i formiddagsgruppa forplikter seg i ett semester om gangen til å komme annenhver uke. (Dvs om vi ikke kan komme som avtalt, sier vi ifra.) Dette stødigere fellesskapet gir eldre og nyere meditanter fine muligheter for fordypning. Vi møtes i samme lokaler som kveldsgruppa.

Nye deltakere med ønske om å delta fast er invitert til å ta kontakt med Linda (lingul@vikenfiber.no) for å avtale oppstart. På torsdagsgruppa gis instruksjon etter behov.

Det stille hjørnet, Universitetet i Oslo (Blindern)

Vi møtes til en halvtimes stille meditasjon mandag og torsdag morgen kl. 08.15  i Frederikkebygget, rommet under trappen (“rom for tro og tanke”). Klikk her for mer informasjon.
Kontakt: Elisabeth, e-post: elisa.stille@gmail.com


Kontakt i Oslo

Veiledning om praksis: Dharmacarya Eevi Beck, tlf: 2192 0408

Om formiddagsgruppa: Linda Gulbrandsen, tlf: 920 15 730, e-post: lingul@vikenfiber.no

Om kveldsgruppa: Daniel Mørk, tlf: 9849 2804, e-post: danielmrk87@gmail.com

Om nettredaksjonen: Espen Ore, web@dharmagruppa.no

Kasserer: Espen S. Ore, Nordre Klev 7, 3080 Holmestrand,
E-post: kasserer@dharmagruppa.no
Organisasjons nr. 998090253

Bankkonto  – Kontingent, retreatpåmeldinger osv som skal til Dharmagruppas konto betales til konto 1254.05.03026. Skriver du hva betalingen gjelder blir kasseren takknemlig!  Til retreater vil det dessuten hjelpe oss som organiserer dem om innbetalinger gjøres senest en uke før start – hvis ikke en tidligere dato er annonsert.

Drivende skyers sangha: Kontingent Sanghaene (meditasjonsgruppene) har ulike ordninger for kontingent. Drivende skyers sangha i Oslo  har en frivillig kontingent pr. halvår på 200-500kr. Ingen betaling de første gangen(e) man kommer.

Om e-postliste:
Av og til sender vi ut informasjon om aktivitetene i hele Norge våre på e-post. Ønsker du å stå på vår e-postliste? Send en e-post til post@dharmagruppa.no for å bli lagt til listen.


Akershus

Skogens stillhet sangha, Nesodden

Vi møtes til avspenning og meditasjon søndager kl 19.00-21.00 en gang i måneden på Nesodden. Vi forsøker å gjøre praksis s å tilgjengelig som mulig. Ingen tidligere erfaring nødvendig.

Datoer i høst: 13 okt,  10 nov, 8 des.

Velkommen!

Kontakt Chris Knill, tlf: 9075 2475, e-post chris.knill@gmail.com

Adressen, Asgerdsv 41, Fjordvangen

Våken Stillhet Sangha, Asker

Vi møtes til qigong, sitte, gåmeditasjon og samtale.
Veiledning og kontakt: Isabel Ortiz, tlf. 975 83 017, epost: terapifelt@gmail.com

Viet

De som ønsker å praktisere på vietnamesisk i Osloområdet kan kontakte Thoi Lam (se Kristiansand nedenfor).